Alles over de ins en outs omtrent powder brows

Powderbrows, ook wel bekend als ombrebrows of shadingbrows, is een techniek om de wenkbrauwen er voller en natuurlijker uit te laten zien. Het is een semi-permanente make-up behandeling waarbij pigment in de bovenste laag van de huid wordt aangebracht om de gewenste vorm en kleur van de wenkbrauwen te creëren. In deze blogtekst zal ik meer vertellen over wat powder brows zijn, de voordelen van deze behandeling en waar je het kunt laten doen in Hoofddorp.

Wat zijn powder brows?

Powderbrows is een semi-permanente make-up techniek die de wenkbrauwen op een natuurlijke manier definieert. Bij Permanent Beauty kun je deze vorm van permanente make up laten zetten en ben je voor langere tijd verzekerd van prachtige natuurlijk uitziende wenkbrauwen. Deze techniek creëert een zachte en poederachtige look die lijkt op het effect van wenkbrauwpoeder of potlood. Bij powderbrows wordt er met behulp van een PMU machine door middel van een verfijnde techniek als het ware kleine stipjes aangebracht op de huid. Hierdoor ontstaat een luchtig maar toch zichtbaar resultaat zonder dat het er nep uit ziet.

De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en kan worden aangepast aan de natuurlijke wenkbrauwvorm van de klant. Powder brows zijn ideaal voor mensen met dunne, lichte of asymmetrische wenkbrauwen. Het resultaat van deze behandeling is een natuurlijk uitziende en volle wenkbrauw die langdurig blijft zitten.

De voordelen van powder brows

Er zijn verschillende voordelen van het laten zetten van powderbrows, een permanente make up behandeling die in onze salon in Hoofddorp het meest wordt gedaan. Hieronder heb ik de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  1. Natuurlijke uitstraling

Het grootste voordeel van powder brows is dat het er heel natuurlijk uitziet. De techniek geeft een poederachtige uitstraling die lijkt op het effect van wenkbrauwpoeder of potlood. Dit zorgt ervoor dat de wenkbrauwen er vol en natuurlijk uitzien.

  1. Langdurig resultaat

Een ander voordeel van powder brows is dat het langdurig blijft zitten. De behandeling is semi-permanent, wat betekent dat het resultaat tot wel twee jaar kan blijven zitten. Na de behandeling moet je wel nog een touch-up behandeling laten doen (die is inbegrepen in de prijs) om het resultaat optimaal te houden.

  1. Bespaart tijd

Powder brows kunnen tijd besparen in je dagelijkse make-up routine. Als je normaal gesproken je wenkbrauwen elke dag bijtekent met een potlood of poeder, hoef je dat na een powder brow behandeling niet meer te doen. Je hebt dan altijd volle en natuurlijk uitziende wenkbrauwen.

  1. Geen pijnlijke behandeling

Het zetten van powder brows is over het algemeen een niet-pijnlijke behandeling. Voordat de behandeling begint wordt er eerst een verdovende crème aangebracht op de wenkbrauwen, waardoor je vrijwel niets voelt van de behandeling.

  1. Geschikt voor alle huidtypen

Powder brows zijn, anders dan andere technieken, geschikt voor alle huidtypen. Het maakt niet uit of je een droge, vette of gecombineerde huid hebt. De techniek kan worden aangepast aan de natuurlijke wenkbrauwvorm en voorkeur van u als klant

  1. Aanpasbare intensiteit

Een ander groot voordeel van powder brows is dat de intensiteit van de pigmentatie kan worden aangepast aan de voorkeuren van de klant. De techniek kan zowel subtiel als opvallend worden toegepast, afhankelijk van de gewenste look van de klant. Dit maakt de behandeling geschikt voor verschillende stijlen en smaken.

  1. Snelle genezing

De genezingstijd van powder brows is relatief kort. Na de behandeling kan de huid rond de wenkbrauwen wat rood en gezwollen zijn, maar dit trekt meestal na een dag of twee weg. Na ongeveer twee weken is het resultaat volledig genezen en zullen de wenkbrauwen er vol en natuurlijk uitzien.

  1. Waterbestendig

Powderbrows zijn waterbestendig, wat betekent dat je na de behandeling zonder zorgen kunt zwemmen (na 2 weken), douchen of sporten zonder dat het pigment vervaagt. Dit is vooral handig voor mensen met een actieve levensstijl die geen tijd willen besteden aan het bijwerken van hun wenkbrauwen.

Waar kun je powderbrows laten doen in Hoofddorp?

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele plek om powderbrows permanente make up te laten doen in Hoofddorp, dan is Permanent Beauty de juiste keuze. Permanent Beauty is een schoonheidssalon die gespecialiseerd is in permanente make up, waaronder powder brows. Permanent Beauty bestaat uit een ervaren en gecertificeerde professional die werkt met hoogwaardige apparatuur en pigmenten om de beste resultaten te garanderen.

Bij Permanent Beauty wordt er eerst een uitgebreide consultatie gehouden om de wensen en verwachtingen van de klant te bespreken en te bepalen welke vorm en kleur het beste bij hen past. Vervolgens wordt de behandeling uitgevoerd met behulp van de nieuwste technieken en apparatuur om een langdurig en natuurlijk resultaat te garanderen.

Conclusie

Permanente make up in de vorm van Powderbrows is een van de populairste permanente make up behandelingen die een natuurlijk en vol uiterlijk aan de wenkbrauwen geven. Deze behandeling heeft verschillende voordelen, waaronder een natuurlijke uitstraling, langdurig resultaat, tijdbesparing, geen pijnlijke behandeling, aanpasbare intensiteit, snelle genezing, en waterbestendigheid. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en professionele plek om powder brows te laten doen in Hoofddorp, dan is Permanent Beauty de ideale keuze.

Wenkbrauwen permanent laten zetten, of eigenlijk semi-permanent besluit je vaak niet zomaar. Wanneer je twijfelt over permanente makeup boek dan een vrijblijvend adviesgesprek. Je kunt dan je vragen aan mij stellen en je twijfels kenbaar maken. Ik leg je uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, welke mogelijkheden er zijn qua kleur en vorm en als je dan overtuigd bent plannen we gelijk een behandeling in. Twijfel je dan nog steeds dan adviseer ik je om het (nog) niet te doen want er is zelfs een gezegde aan gewijd “bij twijfel niet doen”. Daar sta ik volledig achter want permanent make up (PMU) zit er, als het goed gezet wordt toch als snel 1,5 tot 2 jaar op, dat moet wat mij betreft dan ook een bewuste keuze zijn.

Share this post